Ny bog sætter fokus på digital stress på arbejdspladsen
Interview: Tidligere ph.d.-studerende på IT-Universitetet, Raluca Stana, har sammen med sin daværende vejleder, lektor Hanne Westh Nicolajsen, skrevet en bog, som skal hjælpe virksomheder med at håndtere teknostress.
IT-Universitetet i København præsenterer to nye medlemmer af ledelsen
På IT-Universitetet i København bliver kommende uddannelseschef, Luís Cruz-Filipe (tv.), og kommende forskningschef, Morten Hjelholt (th.), del af universitetsledelsen, når de tiltræder deres respektive stillinger hhv. 1. februar og 1. januar, 2025.
Video: Er kunstig intelligens nøglen til menneskets bevidsthed?
"Vores fremtid kommer til at ligne science fiction." Lektor ved IT-Universitetet i København, Paolo Burelli, bruger kunstig intelligens til at nærme sig en bedre forståelse af hjernen og den menneskelige bevidsthed.
ITU-forsker modtager Villum Synergy-bevilling til projekt om kvalitative data
Lektor ved IT Universitetet i København, Anna Rogers, og lektor ved Københavns Universitet, Hjalmar Carlsen, har modtaget en Villum Synergy-bevilling fra Villum Fonden til at udvikle teknologi til at arbejde med kvalitative interviews i stor skala.
Hvordan gør vi teknologier mere effektive og mindre energiforbrugende?
I en tid, hvor ressourceforbrug står øverst på dagsordenen, er det afgørende at sikre energieffektiviteten af de digitale teknologier, der former vores verden. Lektorer på IT-Universitetet i Københavns Institut for Datalogi, Pınar Tözün og Zoi Kaoudi, arbejder med problemstillingen fra et hardware- og et softwareperspektiv. Se deres session på årets Digital Tech Summit, 31. oktober.
Nyt forskningsprojekt om dataficeret trivsel i skoleklassen
Lektor ved IT-Universitetet, Irina Papazu, har netop modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til et projekt, som stiller skarpt på brugen af trivselsmålingsapps i grundskolen.
Mød ITU’s forskere til Digital Tech Summit
D. 30-31. oktober løber årets Digital Tech Summit af stablen i Øksnehallen i København. ITU er stærkt repræsenteret, og i år kan du bl.a. høre om kontrol af AI-systemer, fremtidens projektarbejde, energioptimering af datatunge applikationer samt åbningstale ved ITU-rektor Per Bruun Brockhoff.
ITU-forsker modtager Novo Nordisk-bevilling til at sikre bedre datamanagement
Lektor på IT-Universitetet Martin Hentschels projekt, "Open Data Management for Scientific Innovation", sigter mod at forbedre datatilgængelighed og interoperabilitet.
ITU-forsker tildelt prestigefyldt EU-stipendium
Marie Curie Fellow ved IT-Universitetet i København, Alena Thiel, har sikret sig et ERC Starting Grant til projektet, ModelFutures. I projektet vil brugen af statistik og digital kvantificering i fire afrikanske velfærdssystemer blive undersøgt.
Nyt forskningsprojekt skal sikre en retfærdig grøn omstilling i det nordisk-baltiske område
Et nyt, fireårigt forskningsprojekt finansieret af Nordforsk, koordineret af lektor ved ITU Vasilis Galis, vil samarbejde med oprindelige folk og lokale græsrodsbevægelser i Grønland, Litauen og Sápmi for at undersøge erfaringer og udfordringer i forbindelse med grøn omstilling.
IT-Universitetet fylder 25 år
I dag fylder IT-Universitetet 25 år, og der er sket meget siden de første 147 studerende mødte ind til studiestart på universitetet i 1999. Siden er universitetet vokset eksplosivt og tæller ca. 2.800 studerende. Ifølge ITU's rektor Per Bruun Brockhoff skyldes væksten tårnhøj efterspørgsel på de kompetencer, som ITU-kandidater kommer ud med efter endt uddannelse.
Undersøgelse: Sociale medier fjerner ikke ulovlig hadtale
Foreløbige resultater fra EU-støttet projekt viser, at i langt de fleste tilfælde reagerer sociale medier ikke på anmeldt hadtale eller fjerner indholdet. Forskere fra IT-Universitetet i København er ansvarlige for at indsamle og analysere data for hadtale på de danske platforme.
Video: Kan man stole på kunstig intelligens?
Kunstig intelligens eller avanceret algoritme? ITU-forsker Nanna Inie stiller skarpt på, hvordan vi taler om kunstig intelligens i den offentlige debat, og hvilke konsekvenser det har for vores opfattelse af teknologien, når vi beskriver den med menneskelige egenskaber.
ITU-forskere hjælper jobportal med at gøre rekruttering mere fair
Kunstig intelligens-værktøjer er langt fra objektive. Et nyt, treårigt partnerskab mellem ITU og Jobindex, anført af lektor på IT-Universitetet Toine Bogers og postdoc Mesut Kaya, stiller skarpt på at rense jobgigantens rekrutteringsteknologi for bias.
Derfor kan digitale data fra vores øjne få stor betydning på godt og ondt
Professor på IT-Universitetet, Dan Witzner Hansen, har brugt størstedelen af sin karriere på at forske i, hvordan vi høster og bruger data fra vores øjne. Nu er han partner i EU-projektet, Eyes4ICU, som han håber, kan skabe den næste generation af forskere inden for feltet.
Video: Hvordan vil AI påvirke dit arbejdsliv?
Med generativ AI har vi fået en kraftig motor ind i virksomheden eller organisationen, men vi risikerer at miste relationerne på arbejdspladsen. ITU-lektor og forsker, Louise Harder Fischer, giver sit bud på, hvordan AI vil forme vores arbejdsliv i fremtiden.
ITU-forskere sikrer EU-midler til forskningsprojekter i digitalt landbrug og 'affective gaming'
Professor Steffen Dalsgaard og adjunkt Elisa Mekler har tilsammen sikret en bevilling på 3,3 millioner kroner fra fonden Marie Sklodowska Curie Programme. Midlerne skal dække to postdocs-projekter i hhv. digitalt landbrug og ’affective gaming’.
Open Entrepreneurship bliver til InnoCollab
Siden 2017 har Peter Ibsen og Nikolaj Oppermann via Open Entrepreneurship-ordningen bygget bro mellem ITU’s forskere og erhvervslivet. Projektet, der blev afviklet ved årsskiftet, har været så stor en succes, at ITU nu har oprettet innovationsenheden InnoCollab til at fortsætte arbejdet.
ITU-forsker sikrer midler fra Carlsbergfondet til query-optimering
Lektor Zoi Kaoudi fra IT-Universitetets Institut for Datalogi har modtaget en bevilling på knap fem millioner kroner til forskning inden for query-optimering.
Bevilling: ITU-forsker vil skabe transparens i AI-modellers datagrundlag
Adjunkt på IT-Universitetet i København, Anna Rogers, har sikret en fornem Villum Young Investigator-bevilling på 7 millioner kroner, som skal bruges til at skabe større klarhed vedrørende det datagrundlag, som kunstig intelligens trænes på.
Denne side er udskrevet fra https://itu.dk/404