Kandidat i Datalogi

Om uddannelsen

Kandidatuddannelsen i Datalogi er en uddannelse for dig, der har en it-relateret bachelor og ønsker at udvikle dine evner og viden inden for computervidenskab på et højt fagligt niveau baseret på international forskning.

Uddannelsen har fokus på erhvervslivets behov, og du kommer til at arbejde projektorienteret med udvikling og vedligeholdelse af software. Du lærer også om den organisatoriske og ledelsesmæssige del af en udviklingsproces. 

Når du læser Datalogi, får du indgående viden om moderne programmeringssprog, databaser, distribuerede systemer, it-sikkerhed, algoritmer og datastrukturer, softwareudviklingsprocesser, kravspecifikation samt organisation og ledelse. Du kommer til at arbejde med alle dele af softwareudviklingsprocessen – analyse, design, udvikling, test og idriftsættelse.

Kandidatuddannelsen undervises på engelsk, så al undervisning, eksamener og opgaver vil være på engelsk. Der vil blive brugt cases og eksempler fra både danske og internationale organisationer.


 

Mød en studerende på Datalogi

Vi kan desværre ikke vise dig denne video uden brug af cookies. Du kan acceptere cookies i venstre hjørne af siden.

Er uddannelsen noget for dig?

Som studerende på kandidatuddannelsen i Datalogi er du interesseret i at forstå og få adgang til den nyeste viden inden for computervidenskaben. Du er motiveret af at tillære dig nye faglige og tekniske kompetencer, og du er nysgerrig på områder, der relaterer sig til en softwareudviklingsproces – eksempelvis at arbejde i teams, planlægge, organisere, skabe og implementere komplekse softwarekoncepter, og hvordan man samarbejder med personer med forskellige faglige baggrunde. 



Du har en bacheloruddannelse inden for computervidenskab eller lignende (eksempelvis inden for softwareudvikling eller computer engineering), og du ønsker at udvikle dine færdigheder mere dybtgående. Der er meget gruppearbejde i løbet af uddannelsen, så du bør være motiveret for at samarbejde med andre studerende.

Studiets opbygning

I skemaet nedenfor kan du se, hvordan Datalogi er struktureret. Du har mulighed for at designe dit eget studieprogram, så det passer bedst til dig og dine kvalifikationer.


Vil du se en mere detaljeret oversigt, kan du læse studieordningen for Datalogi.

 

Studiestruktur for MSc i Datalogi
1. semester Algorithm Design
7,5 ECTS
Practical Concurrent and Parallel Programming
7,5 ECTS
Advanced Programming
7,5 ECTS
Introduction to Machine Learning
7,5 ECTS
2. semester Specialisering*
7,5 ECTS
Specialisering*
7,5 ECTS 
Valgfag eller projekt**
7,5 ECTS
Valgfag eller projekt**
7,5 ECTS
3. semester Specialisering*
7,5 ECTS
Specialisering*
7,5 ECTS
Researchprojekt
7,5 ECTS
Valgfag eller projekt** 
7,5 ECTS
4. semester Speciale
30 ECTS

* Specialiseringskurser skal vælges inden for udbuddet af specialiseringskurser, der tilbydes for Datalogi. Det er muligt at tage ét kursus på 15 ECTS i stedet for to kurser på 7,5 ECT.

** Valgfag kan både vælges inden for udbuddet af specialiseringskurser og øvrige valgfrie kurser, der tilbydes for Datalogi. Modulerne kan også bruges til at skrive et projekt under vejledning. Det er muligt at kombinere to kurser på 7,5 ECTS for at give plads til større studieaktiviteter på 15 ECTS.



Obligatoriske fag

De obligatoriske fag har til formål at give dig færdigheder i problemløsning og design af software ved hjælp af moderne metoder og teknologiske platforme. De obligatoriske fag er:

  • Algorithm Design (7,5 ECTS) giver dig viden om avancerede teknikker til at kunne identificere og løse beregningstekniske problemer. Du lærer, hvordan man kan tilpasse de teknikker til virkelige scenarier.
  • Practical Concurrent and Parallel Programming (7,5 ECTS) handler om den del af programmering, der fokuserer på parallellitet og overensstemmelse, med fokus på programmeringssproget Java.
  • Advanced Programming (7,5 ECTS). På dette kursus lærer du om avancerede programmeringsteknikker. Der er en blanding af teori og praksis på kurset med særligt fokus på programmeringssproget Scala.
  • Introduction to Machine Learning (7,5 ECTS). Kurset giver dig en introduktion til grundreglerne for 'computer vision' og automatisk læring.
  • Researchprojekt (7,5 ECTS) er broen mellem din specialisering og/eller dine valgfag og dit speciale. I dette projekt kan du fokusere detaljeret på de specifikke underemner i din specialisering eller på valgfrie kurser, som du vil benytte i dit speciale.

Se alle udbudte kurser på ITU i kursusoversigten.


Specialiseringer og valgfrie kurser 

Uddannelsen tilbyder en række specialiseringskurser. Du kan vælge en af vores anbefalede specialiseringer eller kombinere kurserne på andre måder for at forme din egen skræddersyede specialisering. Specialiseringen giver dig mulighed for at opnå avancerede færdigheder inden for et specifikt område og forbereder dig til at skrive dit speciale.

Derudover har du god mulighed for at forme din egen profil gennem valgfrie kurser. Du kan vælge mellem en række kurser, der udbydes på IT-Universitetet på kandidatniveau, eller tage valgfag på et andet dansk eller udenlandsk universitet.

Se kurser på IT-Universitetet i kursusoversigten


Mere

Skjul

Anbefalede specialiseringer

På uddannelsen tilbydes flere anbefalede specialiseringer. Ved at vælge en anbefalet specialisering opnår du avancerede færdigheder inden for et foruddefineret område. Vær opmærksom på, at kurserne i hver specialisering kan ændre sig over tid.

De anbefalede specialiseringer på datalogi er:

Specialiseringen i Algorithms gør dig i stand til at formulere praktiske problemer i algoritmiske termer og finde effektive og skalerbare computerløsninger. Viden om algoritmer er typisk efterspurgt af store multinationale it-virksomheder og af små innovative virksomheder, som udvikler ny teknologi.

Fag:

  1. Linear Algebra and Probability (7,5 ECTS)
  2. Advanced Algorithms (15 ECTS)

Specialiseringen i Data Systems giver dig en grundig forståelse for design, analyse, implementering og evaluering af computersystemer.

Fag:

  1. Computer Systems Performance (7,5 ECTS)
  2. Readings in Data Systems (7,5 ECTS)
  3. How to build Data Systems (7,5 ECTS)
  4. Big Data Management (7,5 ECTS)
  5. Internet of Things (7,5 ECTS)

På specialiseringen i Security lærer du at analysere sikkerheden af et it-system og at konstruere sikre it-systemer, der er robuste over for forskellige typer angreb.

Fag:

  1. Cryptography (7,5 ECTS)
  2. Language-Based Security (7,5 ECTS)
  3. Data-Driven Security (7,5 ECTS)
  4. Program Verification (7,5 ECTS)
  5. Cryptographic Computation and Blockchain (7,5 ECTS)
  6. Ethical Hacking (7,5 ECTS)

Specialiseringen i Machine Learning giver dig både en praktisk og teoretisk forståelse af maskinlæring samt indblik i hovedområderne for dets anvendelse. Du lærer at benytte metoder fra kunstig intelligens og Machine Learning på store datamængder.

Fag:

  1. Linear Algebra and Probability (7,5 ECTS)
  2. Advanced Machine Learning for Natural Language Processing (7,5 ECTS)
  3. Advanced Machine Learning for Computer Vision (7,5 ECTS)

Specialiseringen i Robotics giver dig en forståelse for konstruering af software til robotter. Du lærer at konstruere mindre fysiske og mekaniske artefakter og sensorer.

Fag:

  1. How to make (almost) Anything (7,5 ECTS)
  2. AI Robotics (7,5 ECTS)
  3. Advanced Topics in Robotics (7,5 ECTS)

På specialiseringen i Software Analysis lærer du at anvende funktionsprogrammeringsteknikker.

Fag:

  1. Modelling Systems and Languages (7,5 ECTS)
  2. Advanced Programming with Types (7,5 ECTS)
  3. Practical Software Analysis (7,5 ECTS)
  4. Probabilistic Programming (7,5 ECTS)
  5. Program Verification (7,5 ECTS)

Specialiseringen i Software Engineering giver dig mulighed for at arbejde som softwareingeniør og, efter at have fået erhvervserfaring, at tage rollen som projektleder eller teknisk leder. På specialiseringen vil du ikke kun blive introduceret til nuværende metoder og praksis inden for software engineering, men også lære at relatere til fremtidig teknisk såvel som metodisk udvikling.

Fag:

  1. Software Architecture (7,5 ECTS)
  2. Advanced Software Engineering (15 ECTS)
  3. Software Ecosystems - Combining User Centered Design, Organisational and Technical Dimensions (7,5 ECTS)
  4. Industrial Scrum Master Training (7,5 ECTS)
  5. DevOps, Software Evolution and Software Maintenance (co-taugt BSWU) (7,5 ECTS)

 

Undervisningen

Undervisningsformen på Datalogi veksler mellem forelæsninger, øvelser og projektarbejde, og du kommer til at læse forskelligt forskningslitteratur. Gennem forskningsbaseret undervisning vil du blive præsenteret for moderne datalogisk forskning.

IT-Universitetet samarbejder med erhvervslivet, og du får derfor mulighed for at samarbejde med private virksomheder. Det betyder, at du vil arbejde med aktuelle udfordringer, og du får mulighed for at skabe dig et netværk i forskellige brancher allerede under studierne.

Studerende på CS

Udveksling

Du har mulighed for at læse en del af din uddannelse på et udenlandsk universitet. Tredje semester er velegnet til et udvekslingsophold. Ved at studere i udlandet kan du specialisere din uddannelse og profil og få erfaring med at studere og bo i en ny kultur i et nyt land. For studerende på Datalogi anbefales følgende universiteter, som IT-Universitetet har aftaler med:

  • Australien – Queensland University of Technology
  • Australien – University of Technology Sydney
  • Island – Reykjavik University
  • Italien – Polytechnic University of Milan
  • Italien – Università di Trento
  • Japan – Kyoto University
  • Holland – Maastricht University
  • New Zealand – Auckland University of Technology
  • Norge – University of Oslo
  • Schweiz – Università della Svizzera italiana
  • Spanien – Polytechnic University of Catalonia – Barcelona School of Informatics
  • Spanien – Universidad Politécnica de Madrid
  • Sverige – Uppsala University
  • Taiwan – National Taipei University of Technology
  • Tjekkiet – Charles University
  • Tyrkiet – Koç University
  • Tyskland – Technical University of Munich

Karrieremuligheder

De kompetencer, du tilegner dig i løbet af kandidatuddannelsen i Datalogi, og uddannelsens globale perspektiv, forbereder dig til en karriere i Danmark og i udlandet. Alt efter, hvad du har valgt at specialisere dig i i løbet af studiet, vil du efter endt uddannelse kunne arbejde som eksempelvis:

  • Systemudvikler 
  • Programmør 
  • Softwarearkitekt
  • It-ekspert
  • Database-manager
  • Software engineer
  • Quality engineer
  • Projektleder
  • Systemkonsulent

Er du interesseret i at læse en ph.d. på IT-Universitetet, kan du læse mere om forskningsområderne her.



Mød en ph.d.-studerende

Vi kan desværre ikke vise dig denne video uden brug af cookies. Du kan acceptere cookies i venstre hjørne af siden.

Er du interesseret i at læse på en af IT-Universitetets uddannelser, og har du spørgsmål til uddannelsens indhold, studieliv eller andet, er du velkommen til at kontakte Studie- og Karrierevejledningen.