Over 80 studerende klar til blockchain-sommerskole
Den fjerde udgave af Blockchain Summer School samler i næste uge studerende fra 16 lande, som skal arbejde med blockchain-løsninger for blandt andet Carlsberg, COWI og Europakommissionen. Arrangementet kulminerer i en stor konference fredag den 16. august, som er åben for industrifolk med interesse for forretningspotentialet i blockchain.
Institut for Business ITEventsUddannelseblockchainforretningRoman Beck
Skrevet 7. august 2019 08:45 af Vibeke Arildsen
Mens andre stadig holder sommerferie, vil 84 kandidat- og ph.d.-studerende fra hele verden bruge hele næste uge på at udforske mulighederne ved blockchain i samarbejde med en række virksomheder.
Blockchain Summer School arrangeres af European Blockchain Center, der er et samarbejde mellem IT-Universitetet, Københavns Universitet og CBS.
Sommerskolen løb af stablen for første gang i 2016 som verdens første af sin art. Siden da er blockchain-teknologien blevet markant mere moden, hvilket giver deltagerne nye udfordringer at arbejde med, fortæller Roman Beck, professor på ITU og leder af European Blockchain Center.
Flere og flere organisationer har en forståelse af blockchain og har måske endda gjort sig erfaringer med blockchain-projekter. I dag handler mange virksomheders udfordringer om skalerbarhed, sikkerhed og brugervenlighed.
Roman Beck, professor på ITU
”Flere og flere organisationer har en forståelse af blockchain og har måske endda gjort sig erfaringer med blockchain-projekter. I dag handler mange virksomheders udfordringer om skalerbarhed, sikkerhed og brugervenlighed. Det betyder, at deltagerne kommer til at arbejde meget mere anvendelsesorienteret og med mere sofistikerede løsninger end tidligere år,” siger han.
Blockchain til kaffe og CO2-udledning
Som noget nyt kører sommerskolen i år i tre spor: et begynderspor og et advanced track, hvor studerende med forskellige grader af kendskab til blockchain skal arbejde med cases for organisationer, og et teknisk spor for studerende fra datalogi og softwareudvikling, som vil arbejde med at forbedre den bagvedliggende teknologi.
To af dagene forløber som et hackathon, hvor de studerende skal løse en række virksomheders konkrete cases. COWI stiller en udfordring om at bruge blockchain til at sikre sporbarhed i hele forsyningskæden, så man kan være sikker på, at kaffen virkelig er økologisk og fra Etiopien, som der står på pakken.
Europakommissionen beder de studerende om at undersøge, om blockchain-teknologien kan måle og understøtte en reduktion i CO2-udledningen fra europæiske køretøjer.
Også Carlsberg, WWF Verdensnaturfonden, Max Planck Digital Library, DiGiDi og W3F leverer cases.
Stor konference for industri og forskere
Ugen kulminerer med Nordic Blockchain Summit fredag den 16. august, som samler over 300 industrifolk, forskere, studerende og andre med interesse for blockchain-teknologien og dens forretningspotentiale.
Her vil der være keynote-præsentationer fra Mærsk, Thales og Polkadot, mens Roman Beck vil præsentere resultatet af en ny analyse af danske blockchain-satsninger samt teknologiens potentiale for danske virksomheder, som er blevet til med støtte fra Industriens Fond.
Derudover vil et panel bestående af erhvervsledere og juridiske eksperter diskutere fremtidspotentialet for blockchain og DLT-systemer i en dansk kontekst.
Endelig vil de studerende præsentere blockchain-løsningerne udarbejdet under sommerskolen, og publikum får mulighed for at kåre deres favorit.
Deltagelse i Nordic Blockchain Summit er gratis, og der er stadig enkelte ledige pladser. Tilmelding er nødvendig og foregår via Eventbrite.
Roman Beck, professor, email romb@itu.dk
Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk